Het grote autodeel-experiment

In kader van de Leefwijk in de Brugse Poort willen we concrete oplossingen naar voor schuiven die de leefbaarheid in de wijk vooruit helpen. Eén deelauto vervangt, afhankelijk van systeem tot systeem, 3 tot 12 wagens. Dat levert minder files, meer parkeerplaats en een gezondere buurt op! Autodelen is al interessant van zodra je minder dan 10.000 km per jaar rijdt met de wagen.

Daarom organiseren we in samenwerking met Autodelen.net (en de autodeelorganisaties Bolides, Cambio, Dégage, Caramigo en Partago) een uniek autodeelexperiment waarbij je verschillende autodeelsystemen kan uittesten tijdens de periode van de leefstraten (20/05/2016 – 15/07/2016).

Het doel is zo laagdrempelig mogelijk te werken. Autodelen.net voorziet bijv. een borgstelling voor de eerste 20 deelnemers waardoor je geen borg moet betalen, er worden vaste standplaatsen voorzien voor de deelwagens in de leefstraten zelf en er moet geen inschrijvingsgeld betaald worden aan de autodeelorganisaties.

Concreet

Op onderstaande locaties zullen in de tweede helft van mei deelwagens gestationeerd worden. Het is ook mogelijk om deelwagens te gebruiken op alle andere locaties (zie overzichtskaart op http://www.autodelen.net)
===== Organisatie ====== Adres ======================

 • Bolides                Aambeeldstraat 29
 • Cambio               Ooievaarstraat 73
 • Dégage                Sparrestraat 15
 • Cambio                Meibloemstraat 124
 • Partago                Ooievaarstraat 62 (onder voorbehoud)

Uitleg betreffende de verschillende systemen vind je op http://www.autodelen.net/vormen-van-autodelen. Of in deze overzichtelijke brochure.

Alle info over experiment: http://www.autodelen.net/project/living-lab-autodeelexperiment-brugse-poort-gent/

Hoe deelnemen?

Stap 1: Stuur een email naar jeffrey@autodelen.net met onderstaande gegevens

 • Naam + voornaam
 • Adres
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • Beschik je over een smartphone? JA/NEEN (noodzakelijk voor het systeem Bolides en Partago)

Stap 2: Bezorg Autodelen.net een kopie van je rijbewijs en identiteitskaart (per post of per mail).
Stap 3: Registratie op respectieve websites en ondertekenen tijdelijk contract.
Een medewerker van Autodelen.net kan ter plaatse komen om te helpen. Je kan ook steeds Jeffrey Matthijs contacteren op 0495/88.34.98
Stap 4: Reserveer en Rijd!
Stap 5: (optioneel) Houd een (video)blog bij onze facebookpagina
https://www.facebook.com/autodelen.net

Wat kost het?

Deelnemers aan het experiment betalen gedurende het experiment (20/05/2016 – 15/07/2016) enkel de kosten voor het rijden met de deelauto’s (Partago en Bolides bieden bovendien 2 uur gratis rijden). Een overzicht vind je in onderstaande tabel en op de respectieve websites. Na de testperiode kan je beslissen om via de normale procedure lid te blijven van een bepaalde autodeelorganisatie.

Ben je eigenaar van een wagen en vind je het zonde dat je betaalt voor een deelwagen terwijl je een wagen voor je deur hebt? De eerste vijf eigenaars van een wagen die zich engageren om de eigen wagen gedurende het experiment niet te gebruiken, krijgen een vergoeding van 200 €.  Dat is ongeveer het bedrag dat je betaalt aan vaste kosten van je wagen gedurende 2 maanden. Zo betaal je enkel voor je werkelijke rijkosten via het autodeelsysteem. Rijd je minder met de wagen dan kan je zelfs winst maken met het experiment!

Autodelen.net?

Autodelen.net is het Vlaams Netwerk Autodelen en heeft als doel de ecologische-, sociale en economische voordelen van autodelen te maximaliseren door:

 • De belangen te bundelen van de particuliere autodeelgroepen en autodeelorganisaties;
 • Ze te vertegenwoordigen tegenover (lokale) overheden;
 • De uitbouw van het algemeen concept autodelen;
 • Innovatie en pilootprojecten

Autodelen.net streeft naar een duurzame maatschappij waarin autogebruik belangrijker wordt dan autobezit, waarin iedereen mobiel is en waarin iedereen die al eens een auto nodig heeft er één kan gebruiken.