Parkeren

Steven Clays

In totaal zijn er in 2016 voor de inrichting van de leefstraat “de Ooievaar van de Meibloem” 7 parkeerplaatsen opgehevenĀ  in de Meibloemstraat en Ooievaarstraat samen. Voor elke parkeerplaats die door de inrichting van de leefstraat verdween, hebben we een alternatief uitgewerkt om de parkeerdruk op wijkniveau niet groter te maken dan dat die al was. Maar liefst 10 wagens parkeren tijdens de leefstraatperiode op de afstandsparking aan de Drongensesteenweg. Nog eens 6 wagens die anders in de straat staan, worden gedurende de leefstraat consequent in de garagebox geparkeerd. De andere leefstraten in de Brugse Poort gaan gelijkaardige engagementen aan om de parkeerbalans in evenwicht te houden. De Leefwijk zou met andere woorden de parkeerdruk op wijkniveau niet mogen verhogen. De situatie zou maar zo lastig mogen blijven als dat ze al was.

De zorgparkings

Ter hoogte van Ooievaarstraat nr. 29, 93 en 101 worden overdag parkeerplaats speciaal voorbehouden als “zorgparking”. Overdag wordt deze plek gebruikt voor om. de thuisverpleging van onze oudere buren een gegarandeerde plek te bezorgen. Na 19u kan deze parkeerplaats als gewone parkeerplaats worden gebruikt.

De lange-afstandsparkings

Zoals eerder aangehaald: heel wat initiatiefnemers doen tijdens de leefstraatperiode aan lange-afstand parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn voor iedereen beschikbaar. Afstandsparkeerders verliezen geen tijd met parking zoeken in de wijk, aanschuiven op de ring of in de Drongensesteenweg. Bovendien heeft het lab van Troje ook enkele plooifietsen ter beschikking voor deze lange afstandsparkeerders. Mocht dit voor u een oplossing kunnen betekenen, kunnen we zeker nog eens nahoren of er nog plooifietsen beschikbaar zijn.

1. Drongensesteenweg (ter hoogte van de Boerse Poort – Woonwagenpark – Waterzuiveringsstation)

Hier zijn 20 parkeerplaatsen beschikbaar. Van zodra de stad Gent de goedkeuring heeft van het Vlaams Gewest, wordt hier ook een fietsenstalling voorzien. De eerste dagen zullen we het nog even zonder fietsenstalling moeten doen. Je kan (weliswaar aan de overkant) ook bus 17/18 nemen om tot in het hart van de wijk terug te geraken.

2. Watersportbaan (ter hoogte van de Halfweg)
Ook hier zijn 20 parkeerplaatsen beschikbaar. De stad Gent plaatste reeds een fietsenstalling. Je kan erg snel tot in de wijk fietsen, ofwel door eiland Malem (en zo onder de R40 / via de Lieremanstraat), ofwel door de Halfweg en zo langs de Drongensesteenweg de wijk binnenfietsen.

 

 

3. Parking Bourgoyensporthal
Ter hoogte van het NMC Bourgoyen is er in de nabijheid van de sporthal heel wat parkeermogelijkheid. Van daar fiets je of neem je makkelijk bus 3 (zeer frequente bediening, slechts 3 haltes verder sta je in het hart van de wijk).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *